Volg ons via
 
 
 

De lente in met 120 fietsknooppuntenroutes!

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Bundeling van actuele informatie, routes en kaarten
          
In de meeste provincies van Nederland is inmiddels een fietsknooppuntennetwerk aangelegd. Volop gelegenheid dus om in het voorjaar met mooie fietsroutes dit netwerk uit te proberen. De populaire website Fietsen Eén Twee Drie (www.fietsen.123.nl ) publiceert daarom nu 120 fietsroutes op basis van dit knooppuntensysteem. En bundelt actuele informatie, routes en fietskaarten van al deze fietsroutenetwerken.

Handig
Een fietsknooppuntennetwerk is een heel eenvoudig en handig systeem. U fietst een route door de bordjes te volgen van het ene genummerde knooppunt naar het andere. Op elk knooppunt staat vaak een informatiepaneel met een overzichtskaart. Met behulp van dit systeem kunt u zelf uw route samenstellen. U bepaalt zelf op welk knooppunt u wilt beginnen en stippelt op internet of via een gekochte fietskaart een route uit. U noteert in de juiste volgorde de nummers van de knooppunten en kunt op pad. De nummers volgen! De nieuwe - door de ANWB - recent uitgegeven Bikepointer is daarbij hét handige knooppuntgadget van 2009.

120 knooppuntroutes
Op www.fietsknooppuntenroutes.123.nl vindt u de speciale 120 knooppuntfietsroutes in Nederland. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de in totaal 3.300 fietsroutes, die Fietsen Eén Twee Drie publiceert. De 120 routes zijn hoofdzakelijk of uitsluitend beschreven aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk. Ze zijn per provincie geselecteerd. De knooppuntroutes zijn gratis - volgens de 1-2-3 routeformule - te kiezen, uit te printen en te fietsen! Daarnaast vindt u ook informatie over de in totaal 9 knooppuntenplanners, die inmiddels op internet beschikbaar zijn.

Fietsknooppuntennetwerken per provincie
Het fietsknooppuntennetwerk is meestal per provincie en soms zelfs per regio opgezet. Landelijke, centrale informatie over knooppuntroutes, over de stand van zaken van het netwerk, over meldpunten voor klachten en voor de aankoop van fietskaarten ontbreekt hierdoor. Fietsen Eén Twee Drie heeft al deze informatie nu gebundeld. Op www.fietsknooppuntennetwerk.nl vindt u de actuele stand van zaken van het netwerk per provincie en regio. Inclusief de websites en e-mail-adressen, waar men klachten over nummerbordjes en informatieborden kwijt kan.

Alle fietskaarten
In de online Fietswebwinkel (www.fietswebwinkel.nl) zijn tenslotte alle fietsknooppuntkaarten verzameld. Ze kunnen online besteld worden. De recreatieve fietser hoeft daardoor niet meer eindeloos te zoeken, bij welke instantie hij/zij een knooppuntkaart kan aanschaffen.

Links
* Actuele informatie over de stand van zaken van het fietsknooppuntennetwerk: www.fietsknooppuntennetwerk.nl
* Fietsknooppuntenroutes: www.fietsknooppuntenroutes.123.nl
* Fietsknooppuntenkaarten: www.fietswebwinkel.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3946
Categorie: 
Fietsnieuws
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fietsroute, fietsknooppunt