Volg ons via
 
 
 

Amsterdam - Koffie en Theemuseum Geels & co

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Koffie, Thee, Handel, de VOC, Nederland, Amsterdam, Warmoesstraat, Geels & Co.

Nederland beleefde de Gouden Eeuw en was een groot handelsland in o.a. koffie en thee. Amsterdam was de belangrijkste importhaven van Europa, waar de koffie en thee uit de rest van de wereld aankwam. Op de Nes, waar het centrum van de theehandel gevestigd was en waar nu theater Frascati zich bevindt, werd de thee geveild. De Warmoesstraat, toen nog een voorname koopmansstraat met grote panden, bevondt zich in deze buurt én aan het water.

Het verhaal van Geels&Co begint in 1864 in de Foeliestraat en duurt nog steeds voort. Hoe het was en hoe het is, kunt u zien, voelen, proeven en ruiken tijdens de rondleiding in het museum, boven de winkel in het pand aan de Warmoesstraat 67.

Het pand, dat officieel de naam Het Gulden Hooft draagt, dateert uit 1567. De huidige gevel is er in 1686 voorgezet. Inderdaad ten tijden van de Gouden Eeuw. Het pand heeft dan ook een rijke historie. Voordat de eerste generatie Geels er in 1866 introk heeft het (volgens de overlevering) onderdak geboden aan o.a. de Spaanse Hertog en legeraanvoerder Alva.

Tijden veranderen, de Warmoesstraat veranderde. Het aanbod van de vroegere koopmansstraat is welliswaar aangepast (dat zal u niet ontgaan bij uw bezoek), de panden staan er nog steeds. En natuurlijk Geels & Co.

Er is sprake van de vijfde generatie bij Geels & Co. Waar zo nu en dan de verpakking wordt aangepast, blijft het toch vooral zoals bij het oude. Voor Geels & Co geen voorverpakte koffiepads en een moderne inrichting, maar een omgeving van gezelligheid, rust en nostalgie.

Wilt u de tijden van weleer beleven? Bezoek het museum!

Het museum is iedere zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur geopend. De entree is gratis.

Openingstijden winkel:
maandag t/m zaterdag van 09.30 uur - 18.00 uur.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1700
Categorie: 
Noord-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
thee, zwarte thee, theeplant