Volg ons via
 
 
 

Aalsmeerderbrug - CRASH Luchtoorlog en Verzetsmuseum '40-'45

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Sinds 1987 is CRASH actief met haar onderzoek in de regio Randstad waar zij hoofdzakelijk haar werkgebied heeft. In dit gebied zijn in de oorlogsjaren circa 750 vliegtuigen neergekomen. Voor de stichting en haar werkzaamheden staat het verhaal achter het wrakdeel centraal. Hierdoor krijgen de gebeurtenissen en artefacten in ons museum meer betekenis en wordt alles in meerdere opzichten belicht, met als doel het bewaren van het cultureel historisch erfgoed.

In de collectie bevindt zich een uniek stuk vaderlandse militaire luchtvaartgeschiedenis. Als enige in de wereld heeft het onderzoek van CRASH in 1993 de vondst van een Nederlandse gevechtsvliegtuig, de Fokker D-21 nr. 229, opgeleverd. Het wrak is gedeeltelijk gereconstrueerd en is binnen de tentoonstelling nadrukkelijk aanwezig.

Het Luchtoorlog- en Verzetsmuseum van de Stichting CRASH 1940-1945 is gehuisvest in het Fort bij Aalsmeer - Aalsmeerderdijk 460 - 1436 BM Aalsmeerderbrug (Rijsenhout)

Openingstijden:
Iedere zaterdag van 11:00 tot 16:00                      Meer info:  Klik Hier

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2750
Categorie: 
Noord-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Tweede Wereldoorlog