Volg ons via
 
 
 

Antwerpen - Zilvermuseum

Zilvermuseum Sterckshof in Antwerpen | Het boeiende verhaal van vijf generaties Van Kempen

Het Zilvermuseum Sterckshof in Antwerpen laat jou de beginjaren van de Nederlandse zilverindustrie herontdekken. Het boeiende verhaal van vijf generaties Van Kempen voert je doorheen de negentiende eeuw. Je maakt kennis met de smaak van de Nederlandse burger en ziet hoe de groeiende vraag naar tafelzilver de mechanische productie stimuleerde. De firma Van Kempen stond begin twintigste eeuw mee aan de wieg van de grootste en bekendste zilverproducent die Nederland nu kent, de Koninklijke Van Kempen & Begeer.

Het Zilvermuseum is gevestigd in het kasteel Sterckshof in Deurne (Antwerpen), een huis met vele kamers en ruimte voor zilver. De zilvercollectie bestrijkt de periode van de 16de eeuw tot heden en wordt thematisch gepresenteerd. Zowel de techniek, de merken als de stijl en het gebruik van de voorwerpen worden in hun context belicht.

Als landelijk erkend museum profileert het Zilvermuseum Sterckshof zich tevens als onderzoeks- en promotiecentrum voor de edelsmeedkunst. Aan de hand van thematische of tijdsgebonden tentoonstellingen en publicaties vult het museum de hiaten in de geschiedenis van de Belgische edelsmeedkunst op.

Ten slotte speelt het Zilvermuseum ook een actieve rol in het hedendaags zilverlandschap. Door het tentoonstellings- en aankoopbeleid en de organisatie van workshops in het zilveratelier stimuleert het museum de creativiteit en productie van zilverontwerpers en zilversmeden.   

Toegang museumcollectie gratis.    Toegang tentoonstellingen betalend.

  • Hooftvunderlei 160
  • 2100 Antwerpen

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1965
Categorie: 
Uitjes over de grens
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
zilvermuseum antwerpen, zilvermuseum sterckshof antwerpen, musea antwerpen, bezienswaardigheden antwerpen