Volg ons via
 
 
 

Goudriaan - De Theewagen

Theetuin De Theewagen | Gelegen aan prachtige wandel- en fietsroutes.

Goudriaan is een klein dorpje in de Alblasserwaard, 808 hectaren groot, met een uitgesproken agrarisch karakter. Het dorp ligt tussen de vestingsteden Nieuwpoort en Gorinchem en is ontstaan aan het veenstroompje Goudriaan. Het heeft voornamelijk twee lange wegen aan beide zijden van het water, de Noordzijde en de Zuidzijde. Sinds 1 januari 1986 is het tezamen met zes andere kernen samengevoegd tot de gemeente Graafstroom.

Het is een schilderachtig dorp met monumentale boerderijen uit de 18e en 19e eeuw en aan de westrand de Goudriaanse molen, een achttiende-eeuwse grondzeiler, die vroeger samen met twee andere molens de polder bemaalde. Ook de N.H. Kerk uit het midden van de 17e eeuw staat aan deze zijde van het dorp.

Goudriaan wordt voor het eerst in de geschiedenis vermeld op 2 mei 1260, toen Hendrikus van Vianden, de 38e Bisschop van Utrecht, aan Willem van Brederode toestemming gaf om een kerk te bouwen, een doopvont in de kerk op te nemen en een kerkhof aan te leggen. Floris V, Graaf van Holland, erkent op 3 mei 1283 definitief dat Willem van Brederode bewezen heeft recht van hoge heerlijkheid te hebben, o.a. in Goudriaan. De oudste heren van Goudriaan stamden dus uit het geslacht van Brederode.In Goudriaan, middenin het prachtige landschap van de Alblasserwaard, ligt theetuin "De Theewagen". 

Gelegen aan mooie wandel- en fietsroutes is de theetuin een ideale plek voor een stop tijdens uw wandel- of fietstocht voor een heerlijk kopje thee of koffie.

De theetuin biedt u een schitterend, wijds uitzicht over de weilanden. Door de rust in dit gebied en het kleinschalige karakter van onze theetuin leent deze plek zich uitstekend om te genieten van een kopje thee of koffie.

De Theewagen Van Gentstraat 35 / Goudriaan 
www.detheewagen.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3013
Categorie: 
Zuid-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
theehuis, theetuin, high tea, picknick, fietsroute alblasserwaard