Volg ons via
 
 
 

Eelde - Museum Vosbergen

Museum Vosbergen toont muziekinstrumenten in historisch perspectief.

Museum Vosbergen toont muziekinstrumenten in historisch perspectief en is gevestigd in een statige villa in het fraaie landgoed Vosbergen. De ruim 600 instrumenten zijn gedurende meer dan vijftig jaar verzameld en gerestaureerd door Dick Verel, die samen met zijn echtgenote Rieteke het museum tot stand bracht. De opening vond plaats in november 2002. Het is een strikt particuliere onderneming zonder enige (overheids)steun.

De collectie omvat westerse instrumenten (waaronder volksinstrumenten), niet-westerse- en automatische instrumenten. Opmerkelijk zijn o.m. een Griekse aulos (dubbelklarinet) uit ca. 500 v.C., een Romeinse fluit uit ca 200 v.C, barokklarinetten uit ca 1730, een serpent, ophicleïdes, een tromba marina enz. Het museum heeft bovendien een aantrekkelijke galerie met een collectie kunstvoorwerpen en diverse artikelen die verband houden met het museum, een gezellige koffiekamer en een theetuin. Een van de museumzalen is erg geschikt als concertzaal, mede vanwege de uitstekende akoestiek; de capaciteit is ca. 75 personen.

Er zijn op de openingsdagen voortdurend rondleidingen en er is een uitmuntend audiosysteem dat naast mondelinge informatie ook veel muziekvoorbeelden laat horen. De liefhebber kan er gemakkelijk enige uren doorbrengen!

Meer info: www.museumvosbergen.nl
Vosbergerlaan 35          9761 TJ Eelde


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2359
Categorie: 
Groningen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
muziekinstrumenten, musea in nederland, musea in nederland, museum, instrumenten