Volg ons via
 
 
 

Werkendam - Biesboschmuseum

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Een dagje Biesbosch: Bron vol beleving en inspiratie
Wegdromen in een museum naar een ver verleden met kaarten en foto's. In het archief grasduinen naar antwoorden op tal van vragen over de historie van de Biesbosch.
Buiten geruisloos varen met de fluisterboot of fietsend en wandelend genieten van eindeloze vergezichten. Een dagje Biesbosch verkwikt lichaam en geest.

De Biesbosch in een notendop
De Biesbosch, ruim 9100 hectare groot, strekt zich uit over twee provincies en bestaat uit drie delen. De Nieuwe Merwede vormt de grens tussen de in Zuid-Holland gelegen Dordtse -, en Sliedrechtse Biesbosch en de in Noord-Brabant gesitueerde Brabantse Biesbosch.
   
De Biesbosch is momenteel één van de grootste waardevolle natuurgebieden in ons land en is van internationale betekenis. Natte gebieden, boordevol planten en dieren, wuivende rietkragen, vochtige poldertjes met bijzondere wilde bloemen, woeste ruigten waarin kiekendieven hun jongen grootbrengen en klotsende kreken, waar de ijsvogel jaagt.

De Biesbosch is in feite een cultuurlandschap, een landschap dat in belangrijke mate door mensenhanden is gevormd. Een cultuurlandschap heeft een cultuurhistorie. In het Biesbosch Museum wordt de cultuurhistorie van De Biesbosch uitvoerig belicht. Daarbij staat centraal de wijze waarop de mens in en rond het gebied actief was.

Combineer uw bezoek aan het museum met een rondvaart van 1 1/4 uur u duidelijk maken waarom De Biesbosch één van de meest waardevolle Nationale Parken van Nederland is. In één dag flora, fauna, verleden, heden en toekomst van De Biesbosch

Meer info: www.biesboschmuseum.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1667
Categorie: 
Noord-Brabant
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fluisterboot, Biesbosch, rondvaart