Volg ons via
 
 
 

Heeswijk-Dinther - Kasteel Heeswijk

Prominent in het bosrijke Brabantse land ligt Kasteel Heeswijk, het mooiste kasteel van Brabant.

De voormalige waterburcht Kasteel Heeswijk uit de 11e eeuw staat er na de laatste restauratie karakteristieker en fraaier bij dan ooit tevoren en toont zich, al naar gelang de lichtval, ieder seizoen net weer even van een andere kant.

Kasteel Heeswijk is een kasteel in de ware zin van het woord, met torens, galerijen en een binnenplaats, met gewelven en een wapenkamer, met een koetshuis, kasseien en een kasteeltuin. Alles omgeven door een brede slotgracht, te midden van weelderige landerijen en bossen.

Ontdekken

Maak op eigen gelegenheid of met onze rondleiders een reis door de tijd en ontdek welke wereldgeschiedenis in en om het kasteel is geschreven en hoe de bewoners er hebben geleefd. Ontdek ook welke rol de laatste adellijke familie speelt in de ontwikkeling van onze Provincie. Of neem met jouw klas of school deel aan een van de educatieve programma's. De belevenis van deze eeuwenoude leefomgeving staat garant voor aangenaam verblijf. Of volg het spoor van Ridder Robbert in de gelijknamige wandelroute.

Met grote regelmaat worden er binnen maar ook buiten de kasteelmuren aantrekkelijke culturele activiteiten ontplooid. Soms met een ambachtelijk traditioneel karakter, dan weer verrassend eigentijds. De ene keer intiem van aard en voor de fijnproever, een volgende keer grootschalig en druk bezocht. Meer info: www.kasteelheeswijk.com

Kasteel Heeswijk is geopend op dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. Entreeprijs € 11,00 volwassenen en € 7,00 kinderen. Gratis toegang voor Vrienden en beschermers, begunstigers, Museumkaarthouders en ICOM leden.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1952
Categorie: 
Noord-Brabant
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kasteel heeswijk wandelen, kasteel heeswijk fair, kasteel heeswijk openingstijden