Volg ons via
 
 
 

Alphen aan de Rijn - Schildpaddencentrum

In het Schildpaddencentrum in Alphen a/d Rijn is van alles te ontdekken over allerlei soorten schildpadden

In het Schildpaddencentrum in Alphen a/d Rijn is van alles te ontdekken over allerlei soorten schildpadden. De schildpadden leven in een aangename temperatuur en comfortabel thuis, waar veel aandacht wordt besteed aan hun welzijn.
Het schildpaddencentrum vangt sinds 1990 land- en waterschildpadden op. Ze komen binnen via particulieren en organisaties zoals de douane en dierenambulance. Jaarlijks vangt het Schildpaddencentrum rond de 100 schildpadden op. 

Het schildpaddencentrum is sterk educatief ingesteld. Zo is er voor kinderen een speurtocht uitgezet. Op informatieborden staan leuke weetjes over de schildpadden die bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden voor werkstukken en spreekbeurten op school. Het is een bekend gegeven dat schildpadden heel oud kunnen worden. Waterschildpadden kunnen bijvoorbeeld 45 jaar oud worden. Landschildpadden wel 160 jaar oud. De oudste schildpad van het Schildpaddencentrum verblijft er sinds de oprichting in 1990 en was toen 6 jaar oud. Deze kwam met dertig kilo aan gewicht binnen en weegt nu ruim zestig kilo.

Het Schildpaddencentrum is goed toegankelijk voor mindervaliden en geheel overdekt. De temperatuur is 23 graden. Gratis parkeren!  Meer info: www.schildpaddencentrum.nl

Stichting Schildpaddencentrum
Alphen aan de Rijn


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2268
Categorie: 
Noord-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
schildpaddencentrum, schildpaddenopvang, stichting schildpaddencentrum, opvang schildpadden