Volg ons via
 
 
 

Huizen - Huizer Museum

Ontdek Huizen - begin in het Huizer Museum

Huizen - Huizer Museum 

Het Huizer Museum is een cultuurhistorisch museum, dat de geschiedenis van Huizen bewaart, beheert en in beeld brengt. Vanaf midden 19e eeuw ontwikkelde Huizen zich van boerendorp naar vissers¬dorp. Na de afsluiting van de Zuiderzee ontstonden er verschillende industrieën. Religie heeft altijd een grote rol gespeeld. Een belangrijk kenmerk van Huizen is  het historische centrum met z’n fraaie architectonische details. Aan de rand van de oude Vissersbuurt vinden we het Huizer Museum, gevestigd in het voormalige Schoutenhuis.

In het museum wordt het Huizer leven uitgebeeld met klederdracht, gezinssituaties, schilderijen, potterie, historische foto’s en prenten. Het museum herbergt een zeer fraaie collectie klederdracht met onder meer de prachtige kanten Isabee mutsen, die nog tot begin 21e eeuw een hoogbejaarde dame werd gedragen.

Gedurende het jaar zijn er in het museum wisseltentoonstellingen te zien, die een relatie hebben met de kunst, cultuur of actualiteit van Huizen. Elke maand zijn er workshops, lezingen en rondleidingen die de verschillende onderwerpen en thema’s in het museum tot leven brengen. Ook is er maandelijks een wandeling door het Oude Dorp met een ervaren gids. Een bezoek meer dan waard dus!

Meer info: www.huizermuseum.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1482
Categorie: 
Noord-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
huizer museum het schoutenhuis, museum huizen, schoutenhuis huizen