Volg ons via
 
 
 

Rijssen - Rijssens Museum

Rijssens Museum | Keukengerei uit grootmoeders en overgrootmoeders tijd, waaronder bewaartrommels, melkkokers en petroleumkannen.

Het Rijssens Museum wordt geëxploiteerd door de Stichting oudheid kamer Riessen. De oudheidkamer Riessen werd in 1951 opgericht om historische voorwerpen te bewaren en het streekeigene te bevorderen.

De stichting heeft in de afgelopen jaren een kostbare verzameling voorwerpen bij eengebracht die sinds ruim 10 jaar in de mooie locatie van havezate De Oosterhof is onderbracht.

Mede dankzij de vrijgevigheid van meerdere Rijssenaren beschikt het museum over talrijke gebruiksvoorwerpen die vooral bij de oudere bezoekers herinneringen uit hun jeugd zullen oproepen.

Zo vindt men er keukengerei uit grootmoeders en overgrootmoeders tijd, waaronder bewaartrommels, melkkokers en petroleumkannen. Op de bovenverdieping vindt de bezoeker een grote verzameling 'oudheden' die destijds tot de dagelijkse behoeften van een gezin behoorden. Zeeppoeder, pakken pruim- en rooktabak, stenen bedwarmers, pakken koffie en thee en zelfs de winkelinventaris van 'scheerbaas' Jan Kienhuis.

Men vindt er de ratel waarmee de nachtwacht vroeger was gewapend, kinderwagens en 'sportkarren' uit vroeger tijden, het beruchte rijwielbelastingplaatje uit de jaren dertig van de vorige eeuw en de in elke huishouding onmisbare gaspenningen. Wie geen geld had voor een gaspenning moest de warme maaltijd op een petroleumstelletje bereiden. Meer info: www.rijssensmuseum.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1402
Categorie: 
Overijssel
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
rijssens museum, musea rijssen, streekmuseum rijssen, de oosterhof rijssen