Volg ons via
 
 
 

Amsterdam - Magna Plaza

Magna Plaza | Winkelcentrum van allure.

Het voormalige hoofdpostkantoor in Amsterdam is een schitterend gebouw. De imposante gevel tussen het Paleis op de Dam en de Nieuwe Kerk biedt al bijna een eeuw een vertrouwde aanblik, eerst als hoofdpostkantoor en tegenwoordig als winkelcentrum van internationale allure. Architect Cornelis Hendrik Peters bouwde het in neogotische stijl, een mengsel van gotische en romantische elementen waar ook de Parlementsgebouwen in Londen een voorbeeld van zijn. In 1992 werd dit prachtige gebouw toegevoegd aan de lijst van tien meest waardevolle monumenten van de stad Amsterdam.

Vier befaamde architecten werden uitgenodigd om een renovatieplan in te dienen, en vandaag de dag is hier het Magna Plaza in gevestigd, het eerste overdekte winkel- en lifestylecentrum in het hart van de stad. Twee open ruimtes naast de bestaande centrale hal zorgen voor een ruimtelijke sfeer van de kelder tot het dak, een gevoel dat nog versterkt wordt door een zee aan natuurlijk licht dat binnenvalt door het grote glazen koepeldak.

Zeven dagen per week geopend

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1396
Categorie: 
Noord-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
magna plaza, winkelcentum amsterdam, vvv amsterdam, koopzondag amsterdam, shoppingcenter amsterdam, winkelen, shoppen