Volg ons via
 
 
 

Best - Museumpark Bevrijdende Vleugels

Museumpark Bevrijdende Vleugels | Een indrukwekkend verhaal.

Museumpark Bevrijdende Vleugels | Een museum met een verhaal!

Het museum, geheel toegankelijk met rolstoelen, is gelegen aan de zuidwest rand van de voormalige drop- en landingszone waar op 17 september 1944 luchtlandingen plaatsvonden door manschappen van de US 101 Airborne Divisie tijdens oOperatie Market Garden. In de verschillende museumhallen worden de bezetting, de onderdrukking, de uiteindelijke bevrijding van zuidoost Brabant uitvoerig belicht.

De collectie bevat als opvallendste stuk een C-53 C Skytrooper, een tweemotorig vliegtuig dat ook wel Dakota wordt  genoemd en waarmee parachutisten werden vervoerd. Bezoekers mogen in de passagiersruimte van dit vliegtuig. Naast originele WO2 (rups-) voertuigen van Amerikaanse, Britse en Duitse makelij, bezit dit museum ook een rijdende Sovjet-T-34-tank en een Sovjet raketlanceerinstallatie type Katjoesja (Stalinorgel). Het museum toont verder modellen op ware grootte van een RAF Spitfire en een US Waco zweefvliegtuig, te zien in nagebouwde scènes. Rond de Nationale Museumweek en rond 17 september organiseert dit museum weekendevenementen met extra activiteiten waar onder rijdende tanks en terreinrondritten in originele WO2 voertuigen.

Voor jong en oud bestaat de gelegenheid op woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag tot simulatie vliegen op pc en op groot scherm. Voor de kinderen is er ook een speurtocht beschikbaar. Verder is er de mogelijkheid om een rondleider voor een groep tot 15 personen van tevoren te reserveren.

In één van de hallen is het Militair Radio Museum Best te vinden met een uitgebreide collectie van werkende militaire radiozenders en –ontvangers. Op het zelfde terrein zijn het speelgoedmuseum Spelebos, de 200m² modelspoorbaan van de Eindhovense Modelbouwvereniging en brasserie ’t Boshuys te bezoeken. Kinderen kunnen spelen in de speeltuin.

Bezoek onze website: www.wingsofliberation.nl en mailen kan naar info@wingsofliberation.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3761
Categorie: 
Noord-Brabant
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bevrijdende vleugels, museum bevrijdende vleugels, oorlogsmuseum best, museum jaarkaart