Volg ons via
 
 
 

Eindhoven - Philips Museum

Philips museum | In een uur maakt u een tijdreis langs de belangrijkste Philips uitvindingen en innovaties sinds eind negentiende eeuw.

Het Philips museum in hartje Eindhoven, is de nieuwste museumaanwinst van Nederland dat onlangs geopend werd door toenmalige koningin Beatrix. De locatie waar Gerard Philips in 1891 de allereerste gloeilampen maakte, is omgetoverd tot interactief museum boordevol Philips historie. In een uur maakt u een tijdreis langs de belangrijkste Philips uitvindingen en innovaties sinds eind negentiende eeuw.

Nostalgie

In grootmoeder’s huiskamer zie je die verschillende producten die voor een ware revolutie zorgden voor de huisvrouw in de jaren ’50. Herinneringen komen tot leven bij het zien van de oude platenspelers, maar ook bij de Philips cassetterecorder die aan de wieg stond van de Rolling Stones hit ‘I can get no satisfaction’.Ook nieuwe innovaties zoals de Philips Hue-lampen, die vanaf een mobiele telefoon bediend worden, komen aan bod.

Olga Coolen, directeur van het Philips museum: “Als u in Eindhoven bent, dan mag een bezoek aan het Philips museum eigenlijk niet ontbreken. De geschiedenis van Philips én daarmee een deel die van Nederland, wordt aan de hand van vele inspirerende verhalen, producten, nostalgische beelden en geluidsfragmenten verteld. Voor alle leeftijden is het programma interessant en leuk”. 

Van Oude Fabriek tot eyecatcher

De oude Philips-fabriek waarin het museum is gevestigd, een rijksmonument uit 1867, is bij de renovatie als een architectonisch kunstwerk in een glazen vitrine is gezet. Na het bekijken van de collectie serveert het museumcafé de heerlijkste fruitsapjes uit de Philips-fruittuin, maar ook voor een goede kop koffie kunt u hier terecht. 

Nieuwsgierig geworden? U bent van harte welkom in het Philips museum, waar Olga Coolen u graag persoonlijk rondleidt en meer vertelt over het museum.

Bezoekersinformatie Philips museum

Locatie Het Philips museum is gevestigd aan de Emmasingel 31 in Eindhoven op slechts 8 minuten lopen van het treinstation. Op deze plek begon Philips in 1891 de eerste gloeilampen te produceren. Ook heeft het museum een industriële museum café en een winkel met nostalgische kaarten en posters, maar ook retro-producten.

Openingstijden 

Het Philips museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Het duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur om de gehele collectie te zien bent.

Entreeprijzen 

  • Kinderen tot 6 jaar gratis entree.
  • Kinderen 6-18 jaar € 4,00
  • Studenten € 6,00 (op vertoon van studentenpas)
  • Volwassen € 8,00
  • 65+ € 6,00 (op vertoon van 65+ pas of legitimatie)

Tevens zijn er speciale rondleidingen op verzoek en ook voor groepsbezoeken kunt u contact opnemen met het museum via boekingen-museum@philips.com.

Meer actuele informatie, route en parkeergelegenheid: www.philips-museum.com


Afbeeldingen
  • philips.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1468
Categorie: 
Noord-Brabant
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
philips museum, philips, philips eindhoven, museum eindhoven, eindhoven musea