Volg ons via
 
 
 

Amsterdam - Ajax Museum

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De geschiedenis van Ajax is rijk en veelbewogen, spannend als een jongensboek vol emotie en heldendom. Meer dan honderd jaar geleden werd de club opgericht. Niemand kon toen vermoeden dat deze onvervalste Amsterdamse sportvereniging zoveel internationale roem zou vergaren.

Het Ajax Museum in de Amsterdam Arena brengt het verhaal letterlijk in beeld, en toont zowel de eerste partijtjes op een grasveldje aan de rand van Amsterdam rond 1900 als de legendarische Europa Cup-wedstrijden die wereldwijd miljoenen televisiekijkers boeiden.

De bezoeker wordt geconfronteerd met een schat aan voorwerpen uit de rijke clubgeschiedenis: vergeten oude foto's, historische documenten, felbegeerde bekers en andere zwaarbevochten trofeeën. Ook persoonlijke bezittingen van legendarische Ajacieden worden getoond.

Kortom, een bezoek aan het museum is een onvergetelijke reis door de afgelopen 100 jaar.

Het Ajax Museum is gevestigd in de Amsterdam Arena, Arena Boulevard 29, Amsterdam ZO. De openingstijden zijn van 1 april - 30 september ma t/m vr 9.30 tot 18.00 uur, za en zo 10.00 - 17.00 (niet tijdens wedstrijden op zondag); 1 oktober-31 maart ma t/m za van 10.00 tot 17.00 uur, zo. alleen op koopzondagen (niet tijdens wedstrijden op zondag).

U hoeft geen kaarten voor een museumbezoek te reserveren. U kunt een kaartje kopen bij de Hospitality Desk van de Amsterdam ArenA of aan de kassa van de Official Ajax Fanshop. De Fanshop en het museum liggen naast de hoofdingang van de Amsterdam ArenA. Een kaartje kost € 3,50.

Een bezoek aan het museum maakt ook onderdeel uit van een rondleiding door de Amsterdam Arena. Wij raden u aan voor deze rondleiding inclusief het museumbezoek wel kaarten te reserveren. Voor reserveringen en vertrektijden van de tours kunt u bellen met: 020 - 3111336.

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2029
Categorie: 
Noord-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
Ajax, voetbal, historie, rondleiding, excursie