Volg ons via
 
 
 

Alkmaar - Nationaal Biermuseum De Boom

Nationaal Biermuseum De Boom | Bier is al een paar duizend jaar de populairste alcoholhoudende drank in onze streken.

Nationaal Biermuseum De Boom! 

Bier is al een paar duizend jaar de populairste alcoholhoudende drank in onze streken. Maar hoe wordt het gebrouwen? Wat is mouten en waarom is gist zo belangrijk? Nationaal Biermuseum De Boom vertelt het u allemaal aan de hand van gereedschappen, apparatuur en machines waarmee de afgelopen tweehonderd jaar “het gouden nat” werd geproduceerd. Antieke vervoermiddelen als een handkar en een ijsslee laten zien hoe het transport van de biervaten plaatsvond. Affiches en ander reclamemateriaal, bierflesjes en bierglazen geven een indruk van de vele kleine en grote Nederlandse bierbrouwerijen. 

Het museum is gevestigd in het historische pand van voormalige brouwerij De Boom, vlakbij de beroemde kaasmarkt van Alkmaar. 

Biertje proeven? Na uw museumbezoek krijgt u een korting bon voor één biertje in het Proeflokaal De Boom onder het museum. In de zomermaanden kun je plaatsnemen op het terras van de aangemeerde dekschuit. Kijk voor alle informatie en openingstijden op: www.biermuseum.nl

Contactgegevens
Telefoon: 072-5113801
Email: info@biermuseum.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2262
Categorie: 
Noord-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
biermuseum de boom, biermuseum, soorten bier, proeflokaal