Volg ons via
 
 
 

Kapelle - Fruitteeltmuseum

In het Fruitteeltmuseum wordt het verhaal verteld van de appels en peren, vanaf de Romeinen tot heden

Hoe ziet het leven van een fruitteler eruit? Wat doet hij het hele jaar door? In april verschijnt de bloesem in de fruitbomen en hangen de appels, peren, kersen en pruimen in de zomer weer klaar voor de pluk. Maar hoe gaat het verder met het geplukte fruit, waar gaat het naar toe en hoeveel kost het? Hoe deden de mensen dat vroeger? In het Fruitteeltmuseum in Kapelle ontdek je het allemaal!

In het museum wordt het verhaal verteld van de appels en peren, vanaf de Romeinen tot heden. Met authentiek gereedschap en werktuigen worden de werkzaamheden van de fruitteler in beeld gebracht. In de tuin van het Fruitteeltmuseum zijn 200 soorten oude rassen van fruitbomen in diverse snoeivormen te zien. Naast het bewonderen en beleven van onze museumtuin, kunt u ook de verschillende soorten fruit proeven en kopen op onze veiling in het museum. Met een werkende veilingklok en veilingmeester wordt het fruit per afslag verkocht, net als vroeger.

In de wisselexpositie zijn bijzondere tentoonstellingen te bewonderen en in het museumcafé met winkel kunt u terecht voor een kopje koffie of thee met heerlijke appeltaart. Voor openingstijden en bijzondere activiteiten, zie onze website www.fruitteeltmuseum.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1957
Categorie: 
Zeeland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
fruitteeltmuseum, museum fruitteeltmuseum kapelle, fruitteelt, fruitteeltmuseum kapelle