Volg ons via
 
 
 

Poederoijen - Slot Loevestein

Slot Loevestein ligt op een prachtige locatie, midden in de natuur en tussen de rivieren de Maas en de Waal

Slot Loevestein ligt op een prachtige locatie, midden in de natuur en tussen de rivieren de Maas en de Waal. In dit beeldschone rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Het slot heeft altijd een militairfunctie gehad; het is onderdeel geweest van de Hollandse Waterlinie en jarenlang heeft het kasteel als staatgevangenis gefungeerd. Dé gevangenis waar Hugo de Groot ontsnapte.

Onze interactieve tentoonstelling ‘1001 bommen en granaten’ laat u alles over de geschiedenis van dit kasteel zien. Luister naar de verhalen die verteld worden of leer meer over kruit en wapens. De tentoonstelling is ook ontzettend leuk voor kinderen, met een eigen sleutel gaat u namelijk zelf op ontdekkingstocht door de hele vesting. Op verschillende plekken activeert deze sleutel een verhaal, film of spel. 

We beschikken over onze eigen Taveerne waar u even kunt bijkomen met een kopje koffie of een heerlijk belegd broodje. De natuur rondom Slot Loevestein is prachtig, dus onze Taveerne is een perfecte stop tijdens uw wandeling of fietstocht. Wilt u wat langer bijkomen? Dat kan! In een van onze erfgoedlogies kunt u prinsheerlijk overnachten. Een unieke ervaring die u de mogelijkheid biedt om nog een dag langer de cultuur en natuur van dit mooie gebied ontdekken.  Meer info: www.slotloevestein.nl

Slot Loevestein
Poederoijen


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1940
Categorie: 
Utrecht
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
slot loevestein route, rondleiding slot loevestein, slot loevestein geschiedenis