Volg ons via
 
 
 

Brakel - De oude Moestuin

De Oude Moestuin, een paradijs voor de ware tuinliefhebber.

De Oude Moestuin, een paradijs voor de ware tuinliefhebber. In deze 1000m2 grote, ommuurde sier- en moestuin van Huis Brakel op Landgoed Brakel is het goed vertoeven.

De tuin bestaat uit een gedeelte met sierplanten, waaronder veel wilde planten en zo'n honderdvijftig stuks kuipplanten. De perken zijn afgezet met buxus en verhoogd aangelegd. Naast de sierplanten in de tuin wordt ook een gedeelte nog gebruikt als moestuin. Deze moestuin wordt net als bij de sierplanten op een natuurlijke manier beteelt. Dus geen kunstmest en chemische middelen.

Ook van de nuttige dieren uit de natuur wordt gebruik gemaakt. Voorbeelden van deze dieren zijn bijen,hommels, vogels, kikkers, padden, spinnen, egels, bunzing, hermelijn, mol en wezels. De hulp van deze dieren is onontbeerlijk. Sterk geurende kruiden helpen het natuurlijk tuinieren ten slotte ook nog een handje.

De tuin is op vaste dagen in het jaar te bezoeken. Buiten deze dagen is het ook mogelijk om te komen, maar dan eerst even een telefoontje! Kijk bij de knop "contact" voor onze gegevens.

De tuin is het eigendom van 'Geldersch Landschap'.  Neem voor een bezoek eerst kontakt op met het Gelders Landschap over de openingstijden.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1502
Categorie: 
Gelderland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
landgoed, tuinen, moestuin, aanleg moestuin, makkelijk moestuin, moestuin beginnen