Volg ons via
 
 
 

Nagele - Museumdorp

Museumdorp Nagele | Architectuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het unieke dorp Nagele.

Het Museumdorp Nagele is in de vijftiger jaren gebouwd door architectengroep De Acht, met architecten als Rietveld, Merkelbach, Van Eyck en Ruys. De voorzieningen liggen op een centraal punt in het dorp, omringd door woningen met alleen platte daken. Als je van architectuur houdt, moet je zeker een kijkje nemen in dit unieke dorp! 

Uiteraard beschikt het dorp ook over een Museum Nagele. Het museum is gevestigd in de voormalige Rooms Katholieke kerk op het grote middenterrein van Nagele. Architectuur en kunst komen samen in Museum Nagele. Naast een tentoonstelling over het ontstaan van Nagele - met de originele tekeningen en ontwerpen van de architecten van het “nieuwe bouwen” - zijn wisselexposities te bezichtigen.

Bovendien is er een film over de historie van de polder te bekijken van de eerste pioniers. Er is een wandelroute door het dorp, die je ook onder begeleiding van een gids kan lopen.

Meer info: www.museumnagele.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2821
Categorie: 
Flevoland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
nagele architectuur, wandelroute nagele, nagele flevoland, museum nagele