Volg ons via
 
 
 

Hoorn - Museum van de 20e Eeuw

Het Museum van de 20e Eeuw | Feest der herkenning

Het Museum van de 20e Eeuw is gevestigd in een voormalige gevangenis op het Oostereiland bij de mooie haven van Hoorn. Het museum vertelt aan de hand van honderden voorwerpen en tientallen interieurs over het leven in de vorige eeuw. Hoe woonden onze (groot)ouders? Met welk speelgoed speelden kinderen? Wat voor winkels waren er? Hoe werd er gekookt? Op dit soort vragen krijg je in dit nostalgische museum antwoorden. 

Er is immers heel veel veranderd in de afgelopen honderd jaar, thuis, op het werk, op school, in winkels. Neem een duik in je eigen verleden en dat van je (groot)ouders en verbaas je over de vele ontwikkelingen. Jong en oud herkent zaken in dit museum. Voor de één is dat het constructiespeelgoed Meccano, voor de ander het spectaculair kleurige jaren ’70 interieur. Misschien de eerste spelcomputer met Pong of de oude videorecorder met pianotoetsen. Of het interieur van de Grutters-winkel.

Voor alle bezoekers zijn er herkenbare nostalgische objecten te bekijken. Vaak in een treffende opstelling als een oud klaslokaal, een winkel of een keukeninterieur. Verder met vele nieuwe wisseltentoonstellingen. 

Het Museum van de 20e Eeuw, Krententuin 24 (Oostereiland), 1621 DG  Hoorn, www.museumhoorn.nl

Open: maandag t/m vrijdag 10-17 uur, zaterdag en zondag 12-17 uur


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2437
Categorie: 
Noord-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
museum 20e eeuw korting, museum 20e eeuw parkeren, musea hoorn