Volg ons via
 
 
 

Buitenpost - Botanische Tuin De Kruidhof

Botanische Tuin De Kruidhof met minstens 17 thematuinen

De geschiedenis van Botanische tuin De Kruidhof begint in 1930 als gestart wordt met een proeftuin voor groenten en fruit. Later richt de proeftuin zich meer op het kweken van kruiden. Vanaf de jaren vijftig was De Kruidhof een kruidentuin waar de Rijksuniversiteit Groningen onderzoek liet verrichten naar de geneeskrachtige werking van planten.

De Rijksuniversiteit ondersteunde De Kruidhof bij het inrichten van de Geneeskruidentuin die een begrip is geworden in binnen- en buitenland.

Vanaf de jaren zeventig wordt de toeristische functie van de tuin steeds belangrijker en het aantal thematuinen wordt uitgebreid tot zeventien. Botanische Tuin Fryslân 'De Kruidhof' wordt in 2000 geregistreerd als erkend museum en is sindsdien ook lid van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen. De huidige doelstellingen richten zich naast toerisme, educatie en recreatie ook op de arbeidsreïntegratie. Meer info: www.dekruidhof.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Citygirl
Geplaatst op 16-08-2011 om 19:29

Best de moeite waard om daar eens te gaan kijken. Je bent er ongeveer een dag mee zoet. Ben er één keer geweest maar wil er best nóg eens naar toe maar dan in een ander seizoen.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2775
Categorie: 
Friesland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
botanische tuin, de kruidhof buitenpost, tuincafe de kruidhof, de kruidhof botanische tuinen buitenpost