Volg ons via
 
 
 

Vrouwenpolder - Subtropische tuin Fort Den Haak

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De Subtropische tuin Fort Den Haak is gelegen in Vrouwenpolder, Zeeland. Vanaf de N57 is de tuin al goed zichtbaar. Maar de ware charme wordt pas merkbaar wanneer u rondwandelt in deze oase.

2,5 hectare tuinplezier met onder andere een 11 meter hoge berg en een 6 meter hoge waterval met kleine waterpartijen. Verder een palmenboulevard, waar u diverse soorten palmen vanuit de wereld kunt vinden, een oranjerie met terras waar u kunt genieten van een kop koffie/thee en het uitzicht op de tuin. In de volière aan de oranjerie vindt u halsbandparkieten, die zich regelmatig even laten horen. Naast de oranjerie ligt een wijnheuvel, waarvan in de toekomst eigen wijn zal worden gebotteld.

De bomen en planten in het park Fort den Haak zijn stuk voor stuk authentiek. U komt diverse palmsoorten, cipressen, vijgen, mimosa's, granaatappels, banaan en citrusbomen, witte en zwarte moerbeibomen, steeneiken, judasbomen, olijfbomen, cactussen en vele vetplantsoorten tegen.

Deze planten beginnen door 'emigratie' een heel ander leven in Fort den Haak in Vrouwenpolder. Dit is mogelijk omdat het klimaat in dit deel van Zeeland milder is dan elders in Nederland. Het is o.a. vergelijkbaar met het klimaat van Zuid-west Engeland. De invloed van de Noordzee, de Oosterschelde en het Veerse Meer speelt hierbij een belangrijke rol.

De planten krijgen hier met geheel nieuwe omstandigheden te maken, met wisselende temperaturen en een geheel andere lichtintensiteit.
Daarom hebben bomen en planten ook veel tijd nodig om te acclimatiseren. Daar is veel specialisme, zorg en geduld voor nodig. Wij streven er naar om in deze tuin een biologisch evenwicht te scheppen, wat samen gaat met het naastgelegen Natuurgebied Fort den Haak.

Hier vindt men nog resten uit de tijd van Napoleon. Mede dankzij het natuurgebied grenzend aan de tuin kunnen wij met trots vermelden dat er verscheidene vogels in de tuin voor komen, waaronder een koppel ijsvogels en diverse soorten vlinders.

Kijk voor meer info op: www.fortdenhaak.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2204
Categorie: 
Zeeland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
tuin, palmen, waterval, palmsoorten, citrusbomen