Volg ons via
 
 
 

Dwingeloo - Modeltuinen Harrie Boerhof

ModelTuinen | De tuinen zijn een bron van inspiratie voor tuinliefhebbers uit binnen- en zelfs het buitenland.

Modeltuinen Harrie Boerhof Dwingeloo

In het mooie Drentse landschap even buiten Dwingeloo liggen de prachtige modeltuinen van Harrie Boerhof. In de jaren 80 van vorige eeuw begon Harrie Boerhof de tuinen als voorbeeldtuinen voor tuinaanleg voor zijn hoveniersbedrijf. De tuinen zijn een bron van inspiratie voor tuinliefhebbers uit binnen- en zelfs het buitenland. In de meer dan 30 verschillende modeltuinen kunt u voorbeelden bekijken van allerlei tuinstijlen. Aangrenzend ligt het grote tuincentrum waar u advies kunt vragen aan de deskundige hoveniers die daar werkzaam zijn.

In verband met de onderhoudskosten zijn sinds 2015 de tuinen uitdrukkelijk niet langer representatief voor de kennis en kunde van het hoveniersbedrijf, maar desondanks erg de moeite waard om te bezoeken. Na een korte sluiting en veel teleurgestelde reacties besloot Harrie Boerhof de modeltuinen vanaf die tijd gratis open te stellen voor de tuinliefhebber. In het tuincentrum krijgt u zelfs een gratis kopje koffie in de hoop dat u niet met lege handen vertrekt!

Specialiteit van dit tuincentrum zijn de meer dan 1500 soorten planten en bomen. Het bijbehorende hoveniersbedrijf van Harrie Boerhof selecteert en kweekt planten en bomen zelf voor de tuinaanleg. De modeltuinen zijn grotendeels goed te doen voor 'rolstoelers', in het tuincentrum zijn rolstoelen en paraplu's te leen. De ruime parkeerplaats is gratis te gebruiken. Al met al hebben de modeltuinen en het tuincentrum een oppervlakte van 30.000m2! In combinatie met de overige bezienswaardigheden van Drenthe en het mooie landschap rondom zorgen de tuinen voor een leuk 'groen' dagje uit.

Openingstijden en meer info: www.harrieboerhof.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5900
Categorie: 
Drenthe
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
modeltuinen bezichtigen, modeltuinen nederland, modeltuinen dwingeloo, model tuin