Volg ons via
 
 
 

Laren - Singer museum

Singer Museum bevat ondermeer werken van William Singer, Albert Neuhuys, Gustave De Smet en Jan Sluijters

William Singer (1868-1943) was de zoon van een Amerikaanse staalgigant in Pittsburgh. In plaats van zijn vader op te volgen koos hij voor zijn passie, het kunstenaarschap. Samen met zijn vrouw Anna reisde hij door Europa. Het echtpaar vestigde zich in 1901 in de kunstenaarskolonie Laren. Daar lieten ze in 1911 villa De Wilde Zwanen bouwen, onderdeel van het huidige Singer Laren. Ze waren hartstochtelijke verzamelaars.

Na William’s overlijden in 1943 ontstond bij Anna Singer het idee de collectie onder te brengen in een museum ter herinnering aan haar echtgenoot. De Singer Memorial Foundation werd gesticht en in 1956 opende Singer Laren haar deuren. De villa was daarvoor uitgebreid met een concertzaal en een museumvleugel om de groeiende collectie onderdak te bieden en voor publiek toegankelijk te maken. De kern is de verzameling die de Singers bijeen brachten.

De vaste collectie bevat ondermeer werken van William Singer, Albert Neuhuys, Hein Kever, Evert Pieters, Ferdinand Hart Nibbrig, Lou Loeber, Chris Beekman, Bart van der Leck, Gustave De Smet en Jan Sluijters.

Tentoonstellingen, van Nederlandse en Europese kunstenaars en kunststromingen uit de periode 1880-1950, hebben altijd een link met de eigen collectie. Meer info: www.singerlaren.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1177
Categorie: 
Noord-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
singer museum agenda, singer museum shop, singer museum jan des bouvrie