Volg ons via
 
 
 

Amsterdam - Pipe Museum

Amsterdam Pipe Museum | Het enige museum in Nederland dat aandacht besteedt aan de cultuur van het pijproken.

Amsterdam  Pipe Museum

Het Amsterdam Pipe Museum is - na het sluiten van diverse andere tabakscollecties - het enige museum in Nederland dat aandacht besteedt aan de cultuur van het pijproken. De wereldwijde traditie van het pijproken gaat terug tot 2.500 jaar geleden! De oudste voorbeelden komen uit Midden-Amerika, gemaakt ver voor de komst van Columbus. De originele, opgegraven pijpen ziet u in het museum. Via de bekende lange Goudse pijp maakt u kennis met de rijke tradities van de gesneden meerschuim pijp, de Franse mode van de portretpijp en de handbeschilderde Duitse porseleinen pijpen. Vanzelf kan de waterpijp niet ontbreken, evenmin als de Chinese opiumpijp.

Dit alles wordt gepresenteerd in een authentiek grachtenhuis gebouwd in 1670, oorspronkelijk het huis van de verzamelaar. De collectie, al weer twintig jaar beheerd door een stichting, is van oorsprong een privé verzameling, in  ruim veertig jaar samengebracht door één collectioneur. U wordt dan ook rondgeleid door een van onze vrijwillige gidsen die u zowel vertelt over de pijpen als over het huis, de antieke kabinetten en het staand horloge.

Voor groepjes bezoekers van 6 tot 12 personen biedt het Amsterdam Pipe Museum een speciaal  arrangement aan: ontvangst met koffie en koek, comfortabel zittend aan de grote eettafel luistert u naar het uitgebreide verhaal van de collectioneur en zijn unieke pijpenverzameling. 

Heeft u een museumgroep of komt u met vrienden of familie? Mailt u dan voor een afspraak naar info@pipemuseum.nl.

Prinsengracht 488 
1017 KH Amsterdam
Meer info: www.pipemuseum.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1264
Categorie: 
Noord-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
amsterdam pipe museum pijp, amsterdam pipe shop, musea amsterdam, bezienswaardigheden amsterdam