Volg ons via
 
 
 

Voorschoten - Kasteel Duivenvoorde

Duivenvoorde is een uniek en nog steeds bewoond kasteel en landgoed

Duivenvoorde
Duivenvoorde is een uniek en nog steeds bewoond kasteel en landgoed waarvan de wortels teruggaan tot in de 13de eeuw. Het ligt als een groene oase van ruim 250 hectare verscholen in een sterk verstedelijkt gebied in Voorschoten tussen Leiden en Den Haag, gelegen naast Koninklijk landgoed De Horsten. 

Kasteel
Kasteel Duivenvoorde is door vererving steeds in familiebezit gebleven, waardoor acht eeuwen bewonersgeschiedenis nog tastbaar aanwezig is. In het kasteel zijn veertien historische interieurs uit de 17de- 19de eeuw voor het publiek opengesteld. Duivenvoorde kent daarnaast een bijzondere kunstcollectie met o.a. familieportretten, porselein, zilver, kostuums, meubilair en boeken. Door het eeuwenoude en authentieke kasteel worden tijdens het museumseizoen rondleidingen verzorgd.

Park
Behalve het kasteel heeft ook het park van Duivenvoorde de status van rijksmonument. Het Engelse landschapspark, dat in 2015 volledig hersteld is, heeft schitterende (ver)gezichten, lanen en slingerpaden kent een bijzondere flora en fauna. Het park is als een groene oase midden in de drukke Randstad en is erg geliefd bij wandelaars en natuurliefhebbers. 

Bezoek
Door het historische kasteel worden in het museumseizoen (april t/m oktober) iedere dinsdag t/m zaterdag rondleidingen verzorgd. Op woensdagmiddag zijn er speciale gezinsrondleidingen voor (groot)ouders met kinderen. Voor de rondleidingen hoeft niet gereserveerd te worden. Het park is het gehele jaar dagelijks geopend. Regelmatig worden er activiteiten voor jong en oud in het kasteel en op het landgoed georganiseerd. Voor meer informatie kijkt u op de website: www.kasteelduivenvoorde.nl. 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1263
Categorie: 
Zuid-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
kasteel duivenvoorde geschiedenis, kasteel duivenvoorde museumweekend, kasteel zuid holland, kastelen