Volg ons via
 
 
 

Oudewater - Museum de Heksenwaag

Historische beleving in magisch Oudewater voor jong en oud.

Op stap met de (klein)kinderen is altijd een beleving. Samen op stap in Oudewater geeft echter een extra dimensie. Samen terug in de tijd! Museum de Heksenwaag in Oudewater en Oudewater zelf maken zo’n  bezoek zelfs tot een ware historische beleving. De geschiedenis komt hier – op precies dezelfde plaats waar het vroeger allemaal echt gebeurd is -  tot leven.

Net als zoals van hekserij beschuldigde personen – bibber, bibber - word je in de Heksenwaag  op de eeuwenoude weegschaal uit 1482 gewogen. En net als vroeger krijg je dan het ‘’ Certificaet van Weginghe”. Een echt bewijs dat je niet vederlicht bent én dus geen heks kunt zijn. En ….dus niet op de brandstapel komt! Maar eerst zoek je op de bovenverdieping natuurlijk samen naar de antwoorden op de speurtocht…. En misschien is er ook nog wel tijd over voor een bezoekje aan het touwmuseum, een stadswandeling  of een leuke vaartocht.

Met de Museumkaart zijn de beide musea ook nog eens gratis te bezoeken. Oudewater : al meer dan 750 jaar als stad meer dan de moeite waard! 

Klik HIER voor een video van MuseumTV.nl

eer info: www.heksenwaag.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1581
Categorie: 
Utrecht
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
heksenwaag oudewater, voorstellingen heksenwaag, openingstijden heksenwaag