Volg ons via
 
 
 

Enschede - Museum TwentseWelle

Museum TwentseWelle | Het is een interactief museum waar je aan de hand van spellen, filmpjes en activiteiten veel kunt leren.

Museum TwentseWelle (2008) is gebouwd in de restanten van de voormalige textielfabriek: het Rozendaalcomplex en is ontstaan uit drie instellingen: Natuurmuseum Enschede, het Van Deinse Instituut en Museum Jannink. Het Grote Verhaal, de permanente tentoonstelling van het museum, begint in de prehistorie. In de ijstijd liepen hier mammoeten en wolharige neushoorns rond en meer prachtige dieren die je kunt bekijken. Er is een oud boerderijtje, het lös hoes, waar je naar binnen kunt gaan. Ook kun je zien hoe een stoommachine werkt. 

Het is een interactief museum waar je aan de hand van spellen, filmpjes en activiteiten veel kunt leren. Naast de permanente tentoonstelling heeft het museum ook verschillende interessante wisselexposities. Voor de kinderen is er ook wat wils. Zo is er de Smarttour en de speurkoffer, waarmee ze een speciale kinderroute kunnen volgen in Het Grote Verhaal.

TwentseWelle biedt zijn bezoekers een audiotour aan, waarmee u wordt rondgeleid in het museum door Astrid Joosten of Herman Finkers. Astrid Joosten leidt u op onderhoudende wijze door Het Grote Verhaal. Herman Finkers doet dit ook op geheel eigen wijze in het Twents. Speels, amusant en ook zeker informatief. Er zijn geen extra kosten verbonden aan de audiotour en deze is ook te beluisteren in het Duits en Engels. 

In het sfeervolle museumrestaurant kunt u tevens terecht voor een lekkere cappuccino of espresso met appelgebak, een goed glas wijn en een heerlijke maaltijd. 

Voor meer informatie kunt u naar: www.twentsewelle.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1719
Categorie: 
Overijssel
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
twentse welle openingstijden, twentse welle restaurant, rijksmuseum enschede, twentse welle prijzen