Volg ons via
 
 
 

Margraten - Amerikaanse Begraafplaats

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

De Amerikaanse begraafplaats Margraten ligt langs de Rijksweg Maastricht-Vaals in de gemeente Margraten. Het is één van de grootste begraafplaatsen ter wereld. Niet minder dan 8301 bevrijders, veelal Amerikanen, liggen er begraven. De witte marmeren kruizen en Davidsterren herinneren ons aan deze vaak jonge militairen, die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor onze vrijheid.

De begraafplaats wordt dagelijks bezocht door honderden belangstellenden. Door de specifieke opstelling van de kruizen en de situering in het landschap, straalt deze een bijzondere sfeer uit. Er gelden aparte normen en wetten die door iedereen worden gerespecteerd.

In de marmeren muren van het Ereplein staan de namen gebeiteld van 1722 vermisten van de land- en luchtstrijdkrachten. Een sterretje bij een naam geeft aan dat de stoffelijke resten van deze gesneuvelde bevrijder op een later tijdstip alsnog gevonden zijn.

Op de begraafplaats sieren bloemen vele graven. Bloemen die gelegd zijn door mensen die het graf van deze bevrijders hebben geadopteerd en daarmee hun dankbaarheid willen tonen aan de gevallenen en hun nabestaanden. Op geregelde tijden speelt het carillon het Amerikaanse en Nederlandse volkslied.

Een ereveld dat het bezoeken meer dan waard is.

Meer info: www.adoptiegraven-margraten.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1838
Categorie: 
Limburg
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
oorlogsgraven, graf, Tweede Wereldoorlog