Volg ons via
 
 
 

Amersfoort - Cavaleriemuseum

Zeer uitgebreide expositie in het Cavaleriemuseum Amersfoort

De uitgebreide expositie van het Museum Nederlandse Cavalerie is op de Bernhardkazerne ondergebracht in twee gebouwen.

In het eerste gebouw -het Sint Jorisgebouw- worden kleinere voorwerpen zoals uniformen, handvuurwapens, zilver, schilderijen, miniaturen en schaalmodellen geëxposeerd. De indeling is daarbij als volgt: historische introductie, de paardentijd en de periode van wielen en rupsbanden.
Tevens is in het Sint Jorisgebouw een multi-functionele ruimte voor tentoonstellingen, lezingen en andere bijeenkomsten.

In het tweede museumgebouw, vernoemd naar de eerste pantserwagen van de Nederlandse Cavalerie, de (Zweedse) Landsverk, wordt een groot deel van de collectie historische Cavalerievoertuigen van het museum tentoongesteld.
De expositie opent in dit gebouw met het eerste (oudste) en het nieuwste pantservoertuig van de Cavalerie, de Landsverk en de Fennek. Gevolgd door de eerste tank voor de tankeenheden, de RAM-tank en de eerste tank voor de verkenningseenheden, de Chaffee-tank.

Veel pantservoertuigen waarmee in voormalig Nederlands - Indië werd opgetreden en tanks en pantservoertuigen uit de periode Koude Oorlog vullen de rest van de linkervleugel en de grote hal van het Landsverkgebouw.

De expositie omvat voorts diverse objecten zoals motoren, uitrusting enz. waarmee een indruk wordt gegeven van de middelen die de Cavalerie gebruikte en nog steeds gebruikt en de taken die moesten en moeten worden uitgevoerd.

Tanks en pantserwagens worden ook geëxposeerd in de open lucht tussen beide gebouwen. Meer info: www.cavaleriemuseum.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2469
Categorie: 
Utrecht
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
cavaleriemuseum openingstijden, cavaleriemuseum amersfoort, bernhardkazerne amersfoort