Volg ons via
 
 
 

Groningen - Grachtenwandeling

Er is nu een schitterende en stevige wandeling langs de grachten in Groningen uitgezet

Rijk Groningen
Om de oude stadskern van de stad Groningen ligt een indrukwekkende diepenring, ook wel de Groninger grachten genoemd. Met daar rondom prachtige singels. Langs de ring en singels bevinden zich woonhuizen en kantoren e. d. met prachtige architectuur en geschiedenis. De grachten zelf hebben ook een rijke historie. Bovendien staat er langs de grachten veel kunst op gesteld.

Grachtenwandeling
Er is nu een schitterende en stevige wandeling langs deze grachten uitgezet. Een gids vertelt over de ontstaansgeschiedenis, de architectuur van de gebouwen en over de vele kunstwerken die langs de grachten staan opgesteld.
Zo wordt onder andere gewandeld langs het huis dat door de bekende Amsterdammer H.P. Berlage is ontworpen, langs het huis van wijlen Evert van Lingen (lid geweest van de Pakhuis Albion te zien tijdens de grachtenwandeling door de stad Groningen kunstenaarsvereniging de Ploeg) die architect en voetballer in het Nederlands elftal was, langs het woonhuis Willem Frederik Hermans, langs flats ontworpen door Koolhaas, langs kunst van o.a. Noud de Wolf en Erwin Olaf en langs het laatste overgebleven "fillingstation" van de bekende architect Dudok, langs pakhuizen met trijsramen en hijsluiken, eb- en vloedkades en langs andere woonhuizen waar bekende Groningers hebben gewoond.

Aanmelden / reserveren:
Opgave kan bij Henk Bakker,
Tel. (050) 309 07 57 of via
grachtenwandeling@burohba.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2532
Categorie: 
Groningen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stadswandeling groningen, activiteiten groningen, wandeling groningen