Volg ons via
 
 
 

Nijmegen - MuZIEum

MuZIEum | Stel je zintuigen op de proef bij het muZIEum!

Je ogen zijn geopend, maar er is niets te zien. Je overige zintuigen staan op scherp. Je kunt een speld horen vallen, voelt het kleinste zuchtje wind en langzaam begin je alles wat je ruikt te herkennen. Blindheid. Het is haast niet voor te stellen, maar bij het muZIEum in Nijmegen ervaar je het zelf!

Waarnemen zonder zicht 
In de absolute duisternis van de donkerbelevingen ervaar je volledige blindheid. Een blinde of slechtziende gids leidt je rond en laat je op een andere manier waarnemen. Ervaar het dagelijks leven van iemand die blind is of beleef een vakantie zonder zicht.

Een stadswandeling met een visuele beperking
Bij Expeditie ribbelroute maak je een wandeling door het centrum van Nijmegen, terwijl een virtualrealitybril verschillende vormen van slechtziendheid nabootst. Leer om van A naar B te komen door op je andere zintuigen te vertrouwen.
Tijdens de wandeling vertelt de gids uit eigen ervaring over het leven met een visuele beperking en beantwoordt al jouw vragen. 

Het beleven gaat door
Na de beleving kun je de zintuiglijke beleving voortzetten in de interactieve foyer, waar je toegang hebt tot een schat aan informatie over blindheid en slechtziendheid. Het muZIEum biedt ook arrangementen. Geniet na je bezoek bijvoorbeeld van een chocoladeproeverij of een belevingsdiner. Wij raden aan altijd te reserveren, zodat er een gidsvoor je klaarstaat. 

Reserveer nu jouw beleving op www.muzieum.nl

Volg ons op twitter! (link naar Twitter)
Like ons op Facebook! (link naar Facebook)

Ziekerstraat 6B,
6511LH
Nijmegen

Openingstijden:
Ma: 12.00-17.00
Di t/m zo: 09.30-17.00


Afbeeldingen
  • muzieum.jpg
Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1561
Categorie: 
Gelderland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
muzieum, muzieum korting, muzieum nijmegen, museum in gelderland, museum nederland