Volg ons via
 
 
 

Ter Schuur / Barneveld - Museum Oude Ambachten

Museum Oude Ambachten | Allemaal zoals het vroeger was.

Het museum Oude Ambachten biedt een werkelijk unieke en veelzijdige verzameling oude ambachten. Er zijn wel zo’n 150 kleine winkeltjes, kamertjes en werkplaatsen, met allerhande oude gereedschappen en attributen uit de vorige eeuw en soms nog ouder. Je vind er een oude smidse, een scharensliep, een drogisterij, een mandenvlechter, een leerlooier, een slagerij, een drukkerij en talloze andere neringdoenden, die hun ambacht in de vorige eeuw uitoefenden; teveel om op te noemen.

En dat allemaal, zoals het vroeger was ! 150 kleine musea, die heel instructief zijn voor de jongeren en bij de ouderen een gevoel van herkenning oproepen. ........weet-je-nog-wel ! Ook is er een speurtocht door het verleden in het gehele ambachten museum; zowel leuk als leerzaam voor de jeugd! In het Oude Ambachten Museum vinden ook regelmatig demonstraties plaats, zoals b.v. mandenvlechten, stoelenmatten, het maken van glas in lood en klompenmaken.

Recentelijk zijn er 50 nieuwe oude ambachten toegevoegd.

In Terschuur, een dorpje behorend tot de Gemeente Barneveld, vindt U het Oude Ambachten en Speelgoed Museum. Meer info: www.ambachtenmuseum.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3930
Categorie: 
Gelderland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
museum barneveld, ter schuur, oude speelgoed, museum nederland, museum oude ambachten