Volg ons via
 
 
 

Amsterdam - Diamantmuseum

Het Diamant Museum Amsterdam: word tijdens uw bezoek een diamant expert!

Het Diamant Museum Amsterdam is gevestigd in een statige villa aan de Paulus Pottterstraat 8 (Museumplein) in Amsterdam, het culturele hart van onze hoofdstad.

Amsterdam heeft sinds de 16de eeuw een reputatie als diamant producerende en diamant verhandelende stad. Vele beroemde stenen werden in Amsterdam geslepen. Niet voor niets is Amsterdam “Diamantstad”.
In het museum leert u alles over diamant, waar ze gevonden worden, hoe ze gedolven worden en u ziet het specialisme dat van een ruwe diamant een fonkelend kleinood maakt. De introductiefilm geeft een beeld van al deze aspecten van diamant.

U maakt kennis met de kroonjuwelen van de Oranjes. U kunt zelf het onderscheid maken tussen echte diamant en imitatie. Bekijk ook het kleinste diamantje ooit geslepen. Verdiep u in de beroemdste diamanten ter wereld en hun intrigerende geschiedenis.

U betreedt de grootste diamant waar u wordt omringt door de sterren van de wereld, waar  Marilyn Monroe “Diamonds are a girl’s best fried” zingt en Audrey Hepburn in “Breakfast at Tiffany’s” samen met Gary Grant aan het shoppen is.

Onze tijdelijke tentoonstelling is gewijd aan de kroon, het symbool van koninklijke macht en wereldlijke luister. Er zijn voorbeelden van over de hele wereld en van alle tijden. Bekijk onder andere de kroning van koningin Beatrix.

Diamant Museum Amsterdam
Paulus Potterstraat 8
1071 CZ Amsterdam
T +31(0)20 30 55 300
F +31(0)20 30 55 301
info@diamantmuseumamsterdam.nl
www.diamantmuseumamsterdam.nl

Geopend dagelijks van 09.00 a.m. tot 05.00 p.m. (inclusief weekends en feestdagen)


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2645
Categorie: 
Noord-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
diamantmuseum amsterdam, diamantmuseum, diamantmuseum informatie