Volg ons via
 
 
 

Utrecht - Museum Speelklok

Museum Speelklok | ‘’Stap in de wondere wereld van de zelfspelende muziekinstrumenten en laat je verrassen door de vrolijke muziek in Museum Speelklok.’’

Museum Speelklok

In hartje Utrecht stap je even terug in de tijd en luister je naar de mooiste zelfspelende muziekinstrumenten; Van het kleinste speeldoosje tot de grootste dans- en draaiorgels. 

Tijdens de Muzikale Rondleiding, die ieder uur start, hoor je deze instrumenten live spelen. Zing mee met een smartlap en dans op de muziek van dansorgels. 

In de Museum Expeditie te vinden waar jekom je meer te weten komt over de techniek, geschiedenis en de vorige eigenaren van de zelfspelende instrumenten.

Elke eerste woensdag van de maand is het Restauratie Atelier geopend en is er de mogelijkheid om  een kijkje achter de schermen te nemen en de restauratoren aan het werk te zien. Wilt u nog even nagenieten van het museumbezoek? Dat kan natuurlijk onder genot van een lekker hapje en drankje in Museumcafé Klok. 

In het museum is er ook van alles te beleven voor de kinderen, zo is er extra aandacht tijdens de muzikale rondleiding, waar ze misschien ook even aan een orgel kunnen draaien en kunnen ze samen met orgelaapje Toon een muzikale speurtocht doen.
 
Naast de vaste opstelling biedt het museum de bezoekers ook wisselende tentoonstellingen aan, die het interessant maken om in de toekomst nogmaals een bezoek te brengen. Je beleeft het in Museum Speelklok: het vrolijkste museum van Nederland! Kijk voor meer informatie op www.museumspeelklok.nl.

Museum Speelklok 60 jaar
Museum Speelklok vierde in 2016 een jaar lang feest, want in dat jaar bestond het museum 60 jaar. Het hele jaar door was er een druk programma dat vol stond met tentoonstellingen, activiteiten en voorstellingen.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2104
Categorie: 
Utrecht
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
museum speelklok parkeren, museum speelklok collectie, museum speelklok openingstijden