Volg ons via
 
 
 

Pieterburen - Wadlopen

Wadlopen moet verantwoord zijn voor de deelnemers, maar ook uit het oogpunt van het milieu

De Waddenzee is een uniek natuurgebied dat zich uitstrekt van Noord-Nederland tot en met Denemarken. De Nederlandse wadden vormen een grensgebied tussen het vasteland en de Noordzee. In Nederland beslaat de Waddenzee ongeveer 2600 km2.

Het gebied kenmerkt zich door een ongekende dynamiek waar eb en vloed, zon en wind, stromingen en golven vrij spel hebben. De afwisselende perioden van eb en vloed zorgen er voor dat er op het wad sprake is van een zeer specifieke flora en fauna. Zo heeft zich een levensklimaat ontwikkeld, dat volledig is aangepast aan de extreme eisen die aan plant en dier worden gesteld. In de kwelders komen plantensoorten voor als lamsoor, zeealsem, zeeaster en engels gras.

En in de nabijheid van de rijsdammen de zogenaamde pioniersplanten zeekraal en slijkgras.

 

Wadlopen moet verantwoord zijn voor de deelnemers, maar ook uit het oogpunt van het milieu. De Stichting Wadloopcentrum Pieterburen is een erkende organisatie met goed opgeleide en zeer ervaren gidsen.  Meer info: wadlopen.org

 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2863
Categorie: 
Groningen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
wadlopen, wadlopen schiermonnikoog, wadlopen pieterburen, wadloopcentrum