Volg ons via
 
 
 

Wormerveer - de Poelboerderij

De Poelboerderij | Bezoekerscentrum van het Wormer- & Jisperveld.

De Poelboerderij is een stichting opgericht door mensen uit de streek die vonden dat er over de Zaanse brakveenwatergebieden te weinig bekend was. Uit een een door gemeente beschikbaar gestelde stal ontstond door vereende krachten de prachtige boerderij De Poelboerderij en ontwikkelde de stichting zich tot het bezoekerscentrum van het Wormer- & Jisperveld.
 
De Poelboerderij verzorgt voor het veld en voor de grootste eigenaar van het veld, de vereniging Natuurmonumenten, excursies, geeft voorlichting, educatie en helpt met het beheer van het veld. Voor de excursies kunt U genieten van een kopje koffie en kijken naar de vaste of wisselende tentoonstelling in de Poelboerderij.

De Poelboerderij is goed toegangelijk voor minder-validen en in het bezit van een aangepast toilet.

 

Het is mogelijk om met de auto tot aan de Poelboerderij te rijden en uit te stappen.
Voor de oprit naar de Poelboerderij staat een paaltje dat met een speciale sleutel neergeklapt kan worden om de Poelboerderij te bereiken. Laat het ons weten wanneer U hiervan gebruik wil maken. Er is een lage garderobe aanwezig.
In de Poelboerderij is er voldoende ruimte om met een rolstoel te manouvreren.
Voor de Poelboerderij is een betonnen terras dat toegankelijk is voor rolstoelen.

Kom eens langs en geniet van het laatste project het veenweidepark De Trickel voorzien van vogelkijkhut, verlandingszone en natuurlijk ook bankjes en windvrije plekjes om even rustig te genieten.
 
De Poelboerderij is voor haar openingstijden in het weekend afhankelijk van vrijwilligers. Hierdoor kan het voorkomen dat er soms geen bezetting is voor De Poelboerderij. We raden dan ook aan om, als je geen afspraak hebt of van ver komt, van te voren even contact op te nemen met De Poelboerderij. Dit om teleurstelling te voorkomen.
 
Meer info: www.poelboerderij.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 1920
Categorie: 
Noord-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
de poelboerderij wormer, poelboerderij excursies, jisperveld, poelboerderij natuurmonumenten