Volg ons via
 
 
 

Groningen - Nederlands Stripmuseum

Stripmuseum | Stap binnen in de wereld van striptekenaars

In Het Nederlands Stripmuseum Groningen word je ontvangen in het atelier van bekende striptekenaars, waar je stap voor stap de ontwikkeling van een striptekening volgt. Kinderen gaan direct aan de slag in het atelier en leren een echt stripgezicht te tekenen.

Vervolgens maak je een reis door de tijd. De krantenstrips van toen en nu komen voorbij, net als de strips uit de prehistorie en alle uitgaven van Stripschrift, het oudste stripinformatieblad. Het museum biedt voor alle bezoekers iets wils. De echte kenners vergapen zich aan unieke stukken uit de historie. Kinderen gaan direct aan de slag in het atelier en leren een echt stripgezicht te tekenen.

Voor volwassenen is het museum een feest van herkenning met striphelden als Donald Duck, Suske en Wiske, Franka, Agent 327, Eric de Noorman, Jan Jans en de kinderen, Paulus de Boskabouter, Sjors en Sjimmie, Olivier B. Bommel en Kuifje.  

Het Nederlands Stripmuseum Groningen is het gehele jaar geopend:
Dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur

In de zomervakantie en alle andere schoolvakanties is het stripmuseum ook op maandag geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is het museum gesloten.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2922
Categorie: 
Groningen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
stripmuseum groningen openingstijden, stripmuseum suske en wiske, stripmuseum groningen, strips online lezen