Volg ons via
 
 
 

Wageningen - Bijentuin annex Bijenhuis

Bijentuin, gelegen naast het Bijenhuis, is altijd vrij toegankelijk voor belangstellenden

Gedurende het gehele jaar kunnen groepen (minimaal 10 personen) op afspraak een bezoek brengen aan de Bijenexpositie in het Bijenhuis te Wageningen. De Bijentuin, gelegen naast het Bijenhuis, is altijd vrij toegankelijk voor belangstellenden. In de tuin bevinden zich diverse soorten kasten en korven, waar bij mooi weer de bijen af en aan vliegen.

De tuin is aangelegd in raatvormige percelen, die elk vol staan met drachtplanten (dat zijn planten die nectar en/of stuifmeel voor de bijen leveren) in diverse speciale vakken, zoals heidetuin, bos, kruidentuin, vruchtengaarde. De Bijentuin geeft een indruk hoe een ’bijenweide’ kan worden ingericht in streek, dorp of stad, en hoe elke tuinbezitter hieraan zijn steentje kan bijdragen.          

De rondleidingen worden verzorgd door ervaren imkers, die vragen van de bezoekers naar aanleiding van de film of de tentoongestelde materialen graag beantwoorden. Het gehele programma duurt ca. 1,5 uur. Op verzoek kan ook koffie met echte honingkoek genuttigd worden (voor de kinderen limonade).  

Voor kinder(verjaars-)partijtjes is er een apart programma, met zelf kaarsen maken van platen echte bijenwas.

Een bezoekje aan de Bijenexpositie is erg leuk en leerzaam als doel voor een schoolreisje en ook volwassenen kunnen heel wat opsteken over het interessante leven van de honingbij, en wie weet, zo enthousiast worden dat men zelf met imkeren wil beginnen. 

  • Adres: Bijenhuis en Bijentuin  - afspraken per telefoon: 0317 42 24 22
  • Grintweg 273  
  • Wageningen

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2310
Categorie: 
Gelderland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bijen, bijenkast, bijentuin, bijenexpositie, de bij, bijensteek