Volg ons via
 
 
 

Houwerzijl - Theemuseum / Schenkerij

Theemuseum Houwerzijl | De Theefabriek in de provincie Groningen met een theemuseum, theewinkel en een Schenkerij waar je thee kan proeven.

In het unieke theemuseum in Houwerzijl in de provincie Groningen wordt in verschillende theatrale decors het complete verhaal van de thee verteld. Een bezoekje aan het theemuseum is een boeiende ontdekkingsreis door wereld van de thee, van de plant tot het drinken. Kijken, ruiken, aanraken, bijna alles mag! 

Waar wordt thee verbouwd? Hoe ziet een theeplant eruit? Welke blaadjes plukken ze nou precies? Hoe worden de geplukte blaadjes verwerkt; worden ze alleen gedroogd of gebeurt er nog iets meer? Hoe drinken ze thee in Japan, Australie, Nederland, Ost-Friesland, Engeland, Duckstad, Bedrock, Zuid-Amerika, China,...? Alles over groene thee, rooibosthee en andere varianten.  

Op deze en nog veel meer theevragen krijgt u antwoord in het Theemuseum van De Theefabriek te Houwerzijl, een bezoekje meer dan waard. 

In de Schenkerij kun je heerlijk genieten van thee van de uitgebreide theekaart of een heerlijke high tea of brunch. In de theewinkel kun je heerlijk rondsnuffelen, lekkere thee kopen voor jezelf of als cadeautje.

Meer info over het theemuseum / de Schenkerij in Houwerzijl vind je hier: www.theefabriek.nl 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 10857
Categorie: 
Groningen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
theemuseum houwerzijl, theemuseum, museum groningen, thee fabriek, groene thee, thee winkel, theeplant