Volg ons via
 
 
 

Haamstede - Slot Haamstede

Slot Haamstede| Een natuurgebied in een oase van rust

Slot Haamstede is een afwisselend natuurgebied. Het bestaat uit een door een loofbos omringd kasteel en het duingebied de Zeepeduinen.
Gebouwen, vogels en planten
Het loofbos is in de achttiende eeuw als parkbos bij Slot Haamstede aangelegd. Dat is nog te zien aan de lange lanen, de rododendrons en de vele stinsenplanten zoals sneeuwklokjes, hyacinten en narcissen. Langzamerhand wordt het bos meer natuurlijk, maar de lanen blijven bestaan. In het voorjaar bloeit het felgele speenkruid volop. Er broeden ruim dertig verschillende vogelsoorten in het bos, waaronder de wielewaal en de bosuil. In de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog overwinteren vleermuizen.

 

De oude muur tussen het Slotbos en de Dorpsstraat is aan de westzijde begroeid met karakteristieke muurplanten zoals muurleeuwenbek en muurvaren. Toen Natuurmonumenten Slot Haamstede in 1981 kocht, behield de verkopende familie van der Lek de Clercq het recht op gebruik van kasteel en bos.
 
Het slotbos is alleen toegankelijk tijdens excursies.
 
Meer info: www.natuurmonumenten.nl

Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3359
Categorie: 
Zeeland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
haamstede vvv, kastelen, musea, natuurgebied, natuurmonumenten