Volg ons via
 
 
 

Rhenen - Berenbos

Het Berenbos is een terrein van twee hectare groot binnen de poorten van Ouwehands Dierenpark

Het Berenbos, een semi-natuurlijk verblijf van twee hectare groot, is speciaal ingericht voor de beren en hun bezoekers. U kunt Het Berenbos dagelijks bezoeken als onderdeel van Ouwehands Dierenpark aan de Grebbeweg 111 te Rhenen.
 
Het Berenbos is een terrein van twee hectare groot binnen de poorten van Ouwehands Dierenpark. De natuurlijke begroeiing van verschillende bomen en struiken nodigt zozeer uit tot natuurlijk gedrag van de beren, dat ze hier en daar wel beschermd moet worden. Het liefst zouden de beren alle bast van de bomen aftrekken, om de boomsappen op te likken.

Dwars door Het Berenbos lopen de Berenbrug en de Berentunnel. Deze komen samen op de Berenburcht. Vanaf deze drie locaties zijn de beren voor publiek en onderzoekers goed te zien. De Berenburcht biedt uitzicht op het Berenmeertje, waar de beren graag stoeien.
Ook zijn er diverse berenholen, verspreid over het bos. Hier kunnen de beren zich even terugtrekken, of zelfs hun winterrust houden.

 


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 3392
Categorie: 
Utrecht
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
ouwehands dierenpark, waar is het berenbos, ouwehands dierenpark rhenen