Dark Mode On / Off

Den Haag – Madurodam

madurodam den haag

Geheel vernieuwd Madurodam laat nog beter zien wat Nederland zo bijzonder maakt.

In Madurodam ontdek je met elkaar wat Nederland zo bijzonder maakt 

In Madurodam vind je allemaal leuke interactieve ‘doe-dingen’. Als bezoeker kruip je bijvoorbeeld zelf in de huid van een piloot en leer je vliegen op Schiphol. En door de Oosterscheldekering op tijd dicht te doen, zorg je er samen voor dat het land erachter niet onder water komt te staan. Ook kun je samen containers op een schip laden in de haven van Rotterdam.

Naast al deze doe-dingen kun je ook de verhalen achter de gebouwen beleven in Madurodam. Het bloemenvrouwtje vertelt via een interactief scherm hoeveel bloemen en bloembollen Nederland elke dag verhandelt en een surfer vertelt over de Deltawerken. En zo vertellen de Madurodammertjes op een toegankelijke en grappige manier talloze boeiende verhalen over Nederlandse hoogtepunten.

Madurodam is verdeeld in drie themagebieden: WaterRijk, ‘water als vriend en vijand’, StedenRijk, ‘oude binnensteden’ en VindingRijk, ‘Nederland als inspiratiebron voor de wereld’ (architectuur, innovaties, entertainment en design).

Bij de ingang ontvang je de Grote Kaart van Madurodam, een plattegrond met veel informatie, met daarin een scankaart. Met deze scankaart kun je de videoschermen in het park activeren, waar dan een animatiefilmpje start. Bij een aantal maquettes staat een scanpaaltje. Met je scankaart kun je hier verhalen ‘verzamelen’ en deze later terugkijken op de schermen in de muren.

Verder is er een gloednieuwe speeltuin met het thema ‘Waddenzee’ waar kinderen lekker kunnen uitrazen.

Het nieuwe Madurodam
Beleef waar een klein land groot in is

Meer informatie: www.madurodam.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen