Volg ons via
 
 
 

Roden - Speelgoedmuseum Kinderwereld

Speelgoedmuseum Kinderwereld is een museum boordevol antiek en nostalgisch speelgoed.

Speelgoed om naar te kijken, maar ook heel veel om zelf mee te spelen.
Naast de vaste collectie worden jaarlijks wisseltentoonstellingen georganiseerd. 
Raadpleeg voor de lopende exposities onze website www.museumkinderwereld.nl.

Kinderwereld is gehuisvest in een voormalige boerderij annex dokterswoning en is inmiddels uitgebreid met een grote ruimte waarin het museumcafé is ondergebracht en waar regelmatig activiteiten worden georganiseerd. Het museum bevindt zich in het centrum van Roden en wel op de Brink, schuin tegenover het beeld van Ot en Sien en is toegankelijk voor minder validen.

In de sfeer van toen haalt u herinneringen op aan uw jeugd en waar u zelfs buiten op het authentieke plein nog kunt hoepelen, tollen, hinkelen en blikgooien. De durfals kunnen een ritje maken op een vélocipède of een vliegende Hollander. Zelfs een draaimolen uit de jaren dertig van de vorige eeuw draait nog regelmatig zijn rondjes op het speelplein.

Bent u uitgespeeld en uitgekeken, dan is er gelegenheid om in het museumcafé of buiten op het terras even bij te komen met een vers kopje koffie of thee met eventueel een lekkere versnapering erbij. Een glaasje frisdrank of een ijsje is ook te verkrijgen in Kinderwereld.

Kijken en spelen is het motto van Speelgoedmuseum Kinderwereld. Kortom, Kinderwereld is het leukste kijk- en doemuseum voor de hele familie in Noord-Nederland! Wilt u op de hoogte gehouden worden van activiteiten en tentoonstellingen, like dan onze facebookpagina of bezoek de website www.museumkinderwereld.nl.

Brink 31, 9301 JK Roden
Tel. 050 5018851
www.museumkinderwereld.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 4971
Categorie: 
Drenthe
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
speelgoedmuseum, oud speelgoed, speelgoedmuseum roden, speelgoed museum, speeltuin