Volg ons via
 
 
 

Den Haag - Panorama Mesdag

Wie Panorama Mesdag binnengaat, staat ineens midden in het grootste schilderij van Nederland

De magische illusie van Panorama Mesdag 

Wie Panorama Mesdag binnengaat, staat ineens midden in het grootste schilderij van Nederland, kijkt 360º in het rond en beleeft het Scheveningen aan het eind van de 19e eeuw. Met zijn 14 meter hoogte en een omtrek van niet minder dan 120 meter roept het cilindervormige schilderij een magische illusie van de werkelijkheid op. Of men nu voor het eerst of voor de zoveelste keer het platform betreedt en zich laat verrassen door het uitzicht dat de schilder Mesdag en zijn medewerkers creëerden, iedereen houdt even de adem in. 

Het vergezicht op de zee, de duinen en op het oude vissersdorp en opkomende badplaats is geschilderd door Hendrik Willem Mesdag, één van de bekendste kunstenaars van de Haagse School. Met hulp van zijn vrouw Sientje, en zijn vrienden Théophile de Bock, Bernhard Blommers en George Hendrik Breitner - allen schilders van de Haagse School – voltooide Mesdag zijn inmiddels wereldwijd bekende panorama vervolgens in minder dan 4 maanden.

Een bezoek aan dit unieke cultuurhistorische fenomeen, het oudste panorama ter wereld dat op de oorspronkelijke locatie is behouden, is dan ook een reis met een tijdmachine die vele mensen elke dag weer opnieuw verbaast en fascineert.

Na een verbouwing van vier jaar is het museum uitgebreid met nieuwe zalen voor tijdelijke verrassende tentoonstellingen. Ook is er nu een gezellig café en een leuke museumwinkel. Op afspraak biedt het museum voor groepen rondleidingen aan door het museum. Voor meer informatie bezoekt u www.panorama-mesdag.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2903
Categorie: 
Zuid-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
panorama mesdag openingstijden, haagse musea, panorama mesdag adres, mesdag panorama, museum den haag,