Volg ons via
 
 
 

Barger-Compascuum - Veenpark

Veenpark | Hoe leefden en woonden de veenarbeiders?

Wie wil weten hoe in Drenthe vroeger de veenarbeiders woonden en leefden gaat naar het Veenpark in Barger-Compascuum .Hier zijn veel huisjes, winkeltjes en andere gebouwtjes nagebouwd. Ze geven een goede indruk van het leven in de veendorpen aan het begin van de twintigste eeuw. Zelfs de school is nagebouwd evenals het cafe Veenlust. In alle huisjes en gebouwtjes kan men naar binnen lopen. Alles ziet eruit zoals het oorspronkelijk is geweest.

De plaggenhutten trokken altijd al veel bezoekers en in de jaren tachtig ontstond het idee om het Aole Compas , zoals het eerste veendorpje heette, uit te breiden met een beeld van de latere periode van vervening. Tussen de oude hutten op het Aole Compas en het grote veengebied heeft men toen allerlei huisjes en gebouwtjes nagebouwd. In de jaren tachtig kwamen er per jaar wel 200.000 bezoekers, momenteel ligt dat aantal op zon 80.000 per jaar. Het is er nu dus een stuk rustiger en zodoende kan men alles rustig bekijken. 

In het veenpark lopen twee treinen waarvan een het hoogveengebied ingaat. Hier zijn wandelroutes en wordt gedemonstreerd hoe het veen werd afgegraven. De sfeer in het park is gezellig en men kan op een modern terras rustig bijkomen van alle indrukken. Het park is dagelijks geopend tot 30 oktober van 10 tot 17 uur. In de winter is het beperkt open. Meer info: www.veenpark.nl


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 5485
Categorie: 
Drenthe
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bakkerij veenpark, veenpark korting, veenpark emmen, veenpark bakker, ellert en brammert