Volg ons via
 
 
 

Utrecht - Botanische tuinen

Botanische tuinen Utrecht | Een indrukwekkend tuinencomplex met o.a. Europa’s grootste rotstuin met bergplanten uit de hele wereld

De mooiste planten uit de hele wereld

Op Fort Hoofddijk, onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, vindt u de Botanische Tuinen Utrecht. Het is een indrukwekkend tuinencomplex met o.a. Europa’s grootste rotstuin met bergplanten uit de hele wereld. De Systeemtuin staat vol zomerbloeiers en geeft u een kijkje in de ontwikkelingsgeschiedenis van planten.

De Thematuin is een echte verhalentuin. Hier zijn uiteenlopende thema’s uitgelicht zoals medicinale planten, eetbare planten en verdedigingstactieken van planten.

In de aangrenzende Diertjestuin leven allerlei inheemse beestjes zoals vlinders, libellen en groene kikkers. Bent u een liefhebber van warm en tropisch? Ga dan op bezoek in de kassen met tropische en subtropische planten. In de speciale collectiekassen is bovendien een uitgebreide collectie orchideeën te vinden 

Ieder jaar zijn er allerlei activiteiten waaronder het jaarlijkse Voorjaarsweekend en het Tropisch Vlinderfestival.  Verwonder je over de planten én de dieren en geniet na afloop nog even na op het terras of snuffel rond voor een cadeautje in onze winkel.
Voor uw eigen groep kunt u ook een (betaalde) privérondleiding aanvragen en een lunch, koffietafel of een high tea reserveren. Kijk op onze website voor de mogelijkheden. U kunt ons ook volgen op facebook.

www.uu.nl/botanischetuinen
www.facebook.com/botanischetuinen


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2195
Categorie: 
Utrecht
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
botanische tuin utrecht openingstijden, botanische tuin utrecht parkeren, botanische tuin utrecht, de oude hortus