Volg ons via
 
 
 

Amsterdam - This IS Holland

Vlieg over Nederland / THIS IS Holland, nieuw attractie in Amsterdam

Op donderdag 1 februari 2018 werd de nieuwe attractie THIS IS HOLLAND officieel geopend door astronaut André Kuipers.

In de 5D attractie krijgen bezoekers de kans om over Nederland te vliegen. De tour start met het inspirerende verhaal over het ontstaan van ons land. Het hoogtepunt is de ‘flight experience’ waarin bezoekers over 22 bijzondere plekken vliegen en adembenemende beelden van Nederland – vanuit de lucht –te zien krijgen.

De filmbeelden die gebruikt zijn in THIS IS HOLLAND – in combinatie met de nieuwe vliegtechniek- geeft iedereen de kans om Nederland op een bijzondere manier te zien en te beleven. Dit unieke perspectief is voor astronaut André Kuipers heel herkenbaar; hij is dan ook vereerd om de attractie te openen: “Nederland is een schitterend land met een boeiende geschiedenis.

Op de grond waarderen we een wandeling door de bossen en in de duinen, we kiezen een rivier of een mooi meer uit om te bevaren en beklimmen nu en dan een toren of een heuvel voor een ander perspectief. Maar niemand is in de gelegenheid om als een vogel het luchtruim te kiezen en over eigen land te vliegen, de wind te voelen waaien en de geur van de heide op te snuiven. Tot nu.

THIS IS HOLLAND is een ode aan ons mooie land vanuit een uniek perspectief, aldus André Kuipers”. 2 jaar en 32 vlieguren Bijna 2 jaar is THIS IS HOLLAND, in samenwerking met het team achter de succesvolle bioscoopfilm De Nieuwe Wildernis, bezig geweest om met een speciale camera over Nederland te vliegen. Hiervoor kreeg THIS IS HOLLAND toestemming van natuurorganisaties, gemeenten en Unesco, die dit initiatief ondersteunt. Ook de 10 Nederlandse Werelderfgoederen komen in de beleving naar voren.

Ruim 32 vlieguren met de helikopter staan aan de basis van deze vliegervaring. Dennis Bots, creative director van de film, had de opdracht om uit al het materiaal een passende selectie te maken: “Als filmregisseur is het fantastisch om naast de film ook nog te kunnen spelen met beweging en het prikkelen van alle zintuigen van de bezoeker. Dit maakt het tot een totaalbeleving, waarbij de bezoeker echt het gevoel heeft dat hij vliegt”. De muziek is speciaal gecomponeerd door René Merkelbach en uitgevoerd door een 40-koppig orkest.

Vliegervaring: de eerste in Nederland De filmbeleving wordt ondersteund door een speciale vliegsimulator genaamd “I-ride”. THIS IS HOLLAND is de eerste attractie in Nederland, waarin deze ‘ride' wordt gebruikt. Het is mogelijk om met 40 personen tegelijkertijd de vliegervaring te beleven, waarbij de handen en voeten vrij bungelen in een bolvormig scherm met een diameter van 20 meter. De beleving wordt extra versterkt door de inzet van muziek en speciale effecten als wind, geur en mist.

Zie Hier een filmpje.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Redactie
Geplaatst op 05-05-2018 om 18:43

This is Holland is een aanwinst voor Amsterdam. Na een film-introductie die het ontstaan van Nederland op duidelijke wijze laat zien, gaan bezoekers naar een andere ruimte waar wederom informatie wordt gegeven.

Daarna gaat men met de lift omhoog voor een vlucht over Nederland. Dit is, zeker ook voor kinderen, een ware belevenis. Een aanrader dus.

Namens 50plusplein is de attractie bezocht door Mischa, Brent en Stephanie.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 2527
Categorie: 
Noord-Holland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
bezienswaardigheden amsterdam, er op uit amsterdam, attractie amsterdam