Volg ons via
 
 
 

Museonder bestaat 25 jaar

Museum Museonder viert 25-jarig jubileum

Van boomwortels tot zwerfkeien en van dassenburcht tot mammoetkies: de wereld onder je voeten ontdekken, dat kan in het Museonder. Dit ondergrondse museum in het hart van Het Nationale Park De Hoge Veluwe werd op 9 maart 1993 geopend door wijlen Z.K.H. prins Claus, en bestaat in 2018 dus 25 jaar.

De permanente expositie in het Museonder werd 25 jaar geleden omschreven als “speelse informatie over de geologische processen tijdens en na de ijstijd, het samenspel tussen water en voedingsstoffen in de bodem en de menselijke activiteiten die deze voor Nederland unieke vegetaties en landschappen hebben doen ontstaan”. De focus op het ontstaan van het landschap maakt dat de tentoonstelling nog altijd actueel is.

Vernieuwing
Het Nationale Park De Hoge Veluwe blijft zich ontwikkelen. Dit jaar wordt begonnen met de bouw van een nieuw publieksgebouw, in het centrumgebied van het Park, dat in de zomer van 2019 gereed zal zijn. Daarna staat vernieuwing van de drie entrees van het Park, en het Museonder op het programma.

De nieuwe expositie wordt interactief, met audiovisuele middelen die jong en oud uitnodigen om de wereld onder de grond te ontdekken. Tot die tijd blijft het huidige Museonder een waardevol onderdeel van een bezoek aan het Park.


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Door: Redactie
Hits: 330
Categorie: 
Gelderland
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer


Tags:
museonder prijzen, museonder museumkaart, bezoekerscentrum museonder otterlo